Multifunctionele sublimatieprinter

De Texart RT-640M is een multifunctionele grootformaat sublimatieprinter, doordacht ontworpen zodat u met één betaalbaar apparaat zowel direct op transferpapier als direct op textiel kunt printen. De RT-640M is de beste keuze voor productie op korte termijn, op aanvraag, en biedt maximale diversiteit, flexibiliteit en uitstekende printkwaliteit.

Multifunctionele Directe & Indirecte Sublimatieprinter

De Texart RT-640M is de nieuwste toevoeging aan Roland DG’s populaire Texart sublimatieserie. Zijn unieke printmogelijkheden maken het mogelijk om rechtstreeks te printen op polyestergebaseerde stoffen** en op dye-sublimatie transferpapier, met dezelfde inkt en RIP. De printer levert een ongeëvenaarde prijs-prestatieverhouding en biedt leveranciers van textielprints een veelzijdige digitale dye-sublimatie printoplossing.

De Texart RT-640M maakt het mogelijk om direct te printen op polyester voor een groot aantal toepassingen zoals visuele communicatie, mode, sport en decor. Bij het rechtstreeks printen op textiel is de RT-640M namelijk compatibel met een grote verscheidenheid aan enkel- en dubbelzijdige polyesterstoffen zoals vlaggenstof, gaasstof, backlit, voile, block out en banners. Een reeks verbeterde functies zorgen voor een gelijkmatige spanning en precieze afdrukken op zelfs de dunste materialen.

Tegelijkertijd kan men ook printen op harde voorwerpen zoals promotieartikelen, harde borden, ChromaluxeÒ, keramische tegels, stretchstoffen en meer, wanneer op papier voor indirecte sublimatie wordt geprint. De sublimatieprinter kan tevens gecombineerd worden met een 3D vacuümoven om gesublimeerde 3D-objecten te creëren voor promotionele of industriële toepassingen. 

De Roland Texart inkt, speciaal geformuleerd voor Texart sublimatietoestellen, biedt snelle droogtijden en overdrachtssnelheden. Het brede kleurengamma varieert van diepzwart tot fel oranje en violet, opvallende fluorescerende kleuren en zachte pasteltinten waarmee kleurcontrasten, vloeiende overgangen en superscherpe beelden gecreëerd kunnen worden.

Unieke printmogelijkheden

Unieke printmogelijkheden

Dankzij de unieke printmogelijkheden van de RT-640M kunt u met dezelfde inkt en RIP rechtstreeks afdrukken op polyestergebaseerde/-gecoate ondergronden en op transferpapier voor kleurstofsublimatie. Er is simpelweg geen ander apparaat in zijn klasse, dat dit all-in-one voor elkaar krijgt.
Een breed scala toepassingen

Een breed scala toepassingen

Aan de hand van de digitale indirecte methode (met papier) kunt u printen op materialen voor sportkleding, strandkleding en mode. Ook op niet-buigzaan materiaal als promotieartikelen, vaste borden, keramische tegels en meer. Door direct op textiel te printen kunt u eenvoudig dubbelzijdige vlaggen, banners en backdrops produceren. Met behulp van directe of indirecte transfermethoden kunt u soft signage, woningtextiel (ook bed- en tafellinnen), POP/POS-displays en lichtbakken printen.
Een breed scala aan materialen

Een breed scala aan materialen

Met de RT-640M kunt u printen op tal van verschillende materialen en items. Met de indirecte transfermethode (met papier) kunt u afbeeldingen maken op polyesterweefsels, gemengd polyester/katoen*LYCRA®, nylon, gecoate oppervlakken en voorbewerkte metalen. Bij direct printen beschikt u over een grote verscheidenheid aan enkel- en dubbelzijdig voorgecoate polyester materialen, zoals vlagpolyester, mesh, backlit, voile, block out en banners.
Gelijkmatig spannen zonder scheeftrekken

Gelijkmatig spannen zonder scheeftrekken

De RT-640M is uitgerust met een verstelbaar frontrolsysteem, voor een stabiele en ononderbroken werking. En zorgt in combinatie met een media-opname systeem voor een gelijkmatige spanning, zonder scheeftrekken. Met een inktopvangkanaal in de printerbedding kan de RT-640M perfect printen op dunne ondergronden als voile- of vlagmateriaal. Dat alles leidt tot gedetailleerde, exacte en nauwkeurige prints – perfect gewikkeld op het opnamesysteem, ter voorbereiding op de warmtefixatie.
Levendige kleuren

Levendige kleuren

De RT-640M gebruikt speciaal samengestelde Roland Texart SBL3 inkt in 1000 cc zakken, met snelle droog- en overdrachtssnelheden. Verder met een verbluffende kleurlevendigheid, degelijke wasbaarheid en een output van hoge kwaliteit op een breed scala aan materialen. Verkrijgbaar in 4-kleuren (CMYK) en 8-kleuren (CMYKLcLcLmOrVi) zorgt Texart inkt voor levendige kleuren met diepe zwarttinten en indrukwekkende details.

Specificaties van de Texart RT-640M

Media

Breedte: 259 tot 1625 mm
Dikte: Maximaal 1 mm
Buitenafmetingen rol: Maximaal 210 mm
Gewicht rol: Maximaal 40 kg

Printbreedte

Max. 1.615 mm

Inkten

Texart inkt, 1000 cc zak4 kleuren (Cyaan, Magenta, Geel, Zwart)
8 kleuren (Cyaan, Magenta, Geel, Zwart, Licht Cyaan, Licht Magenta, Oranje, Paars)
8 kleuren (Cyaan, Magenta, Geel, Zwart, Fluorescerend Roze, Fluorescerend Geel, Oranje, Paars) (Kies uit CMYK+LcLmOrVi and CMYK+OrViFpFy opties)

Printresolutie

Maximaal 1440 dpi

kleden printer

Het gamma van de Texart-inkt werd uitgebreid me...